Kajaken gungar till när den bryter genom den tunna isen och når det svarta vattnet mellan klipporna. Vågorna slår dovt mot sidorna. Lufttemperaturen närmar sig nollstrecket. Snöflingor faller glest. För en kort sekund förlorar han balansen när en sten skrapar mot aktern och rodret. Farkosten rätar upp sig och får styrfart framåt. Med fötterna på reglaget till rodret lägger han om kursen ut från land. Vattnet som följer varje årtag samlas i droppar och glider tyst tillbaka till det stora svarta.
Ewa grenslar kajaken bakom Lars och slår armarna runt honom, det gungar till. Han känner hennes mjuka kropp mot sin rygg och varma andetag i nacken.

- Du vet väl vad du gör, min älskade?
- Vad som än händer är vi tillsammans, släpp inte taget! ropar Lars i vinden och försöker vända sig om mot Ewa. Hon håller hårdare om honom.
- Jag är med dig, din tokstolle!
Havet drar med en sugande rörelse kajaken nedåt och framåt, sedan stiger den igen. Rörelsen upprepas när som dyningen bär honom ut på öppet hav. Vattendroppar och snöflingor bildar mönster på jackan och den bärnstensgula månen blänker som skärvor i vattnet.
LUCIA är en både rolig och allvarlig roman om vänskap, kärlek och kamp; om villkoren att vara människa. En gripande nutidsberättelse där olika ivsöden flätas samman under några få händelserika vinterdagar.
Vi får följa med på en odyssé genom sjukvårdens skrymslen och spelet bakom kulisserna; från cheferna på högsta våningen till bårhuset nere i kulverten. Med deviser som "Inget hinder är så stort att det inte kan förbises" driver Lars sitt privata korståg mot maktfullkomlighet och ignorans. Han slits mellan sina roller som läkare, chef, pappa och kärleksfull älskare.
© Anders Drejare 2005 ISBN 91-631-7749-8
  Anders Drejare
 
Beställ boken här !
Pris 159 kr/st. inkl.moms - Porto exp avgift 40 kr/beställning
/skickas mot faktura, var god lämna ditt namn + adress + tfn nummer/
"LUCIA - en roman" läses från 15 till 85 års ålder.
Boken är såld till femtio (50) bibliotek i Sverige på två månader
 
Läs Recension !